Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.04.09. 16:09 empi

8. nap: Ventosa - Santo Domingo de la Calzada (33 km)

Reggel Csárli előtt ébredtem... de ő is kipattant... minden reggel megfürdik, szerintem full másnapos, azért. Összepakoltunk. 7.00-kor már híremet sem hallották a faluban. Kellemes turista, zarándok idő volt. Tiszta kék ég, napsütés, de nem forróság. Amúgy rommá égtem ismét. Kösz Pali a saras gondolatokat! :) Amúgy a szállásra nem lehet bemenni cipővel... gondolom nem a sár miatt!! :) Arcomon bevihetem. Nem tom. Majd megkérdem. Szóval Calzada volt a mai cél, ezzel 2 nap alatt 3 etapot teljesítettem. 1 nap akartam 2-t, de így jött össze. Nem szép tájakon keresztül. Olyan vöröses a föld, mint a Grand Canyonban... olyan sziklás is. Holdbéli táj. Magyar szemnek érdekes, de ismét semmi több. Mindenhol szőlőtőkék. Általában bakművelés... 3-4 hajtás visszametszve 2-re, ahogy Botasz tanította. Alacsony kordon volt... meg egy-két magas... azokat öntözték, láttam. Öntözéshez olyan csilleszerű betonvályúkba vitték fel a vizet... gondolom a kapilláris nyomás logikája alapján. Ha nem így van, akkor írjátok meg. Sok új telepítés volt.

Viszont napközben volt egy szép táj - tájrészlet. Előbukott a holdbéli táj mögött egy 1500-as hegy, ami tele volt hóval... uhh... egész nap le sem tudtam venni róla  a szememet. Nagyon furcsa volt, hogy a majdnem sivatagban gyalogolva előttem van az "Alpok". Sok képet lőttem róla. Lasz, neked nagyon bejött volna! Olyan hihetetlen. Amúgy már a szokásos, és jó időnek mondható 14.00-ra estem be, szó szerint az alberge-be. Az út, amin az ember gyalogol, hát finoman szólva is halálos. Kövek, amik nyomják a lábadat. Szikla, ami csúszik. Ösvény, amin nem fér el a lábad. Amúgy abban sincs köszönet, amit a városban raknak le a zarándoknak... a sima felületet nem ismerik... grrr... A szállás igényes, tiszta, korrekt. DONATIVO... azaz adjál valamennyit. Ennek köszönhetően a hospitalero öreglány egy banya. Egy német idősebb párt szúrt le, mikor körbevezetett, hogy hogy képzelik, hogy a nő és a férfi együtt mos fogat. Hát szerencséje, hogy nem nekem nyilvánult meg így... anyád. A város arról híres, hogy kakasok vannak a templomban. Ha jól emlékszem a sztorira... régen egy zarándok család a városba ért, és egy helyi luvnyának bejött a család hím utódja... gondolom eddig ismerős a sztori... srác elutasította, ezért a kedves lány egy aranyat csempészett a srác zsákjába. Ennek folyományaképpen a srác kötéllel a nyakán végezte. Család továbbment, de mivel az anyának látomása lett, hogy él a fia, visszafordultak. Megkeresték a "helytartót", aki azt mondta, hogy ha él a fia, akkor az ebédje - a kakas - felpattan és elfut... hát megtörtént. Láss csodát, a srác csak hintázott a fán. Ha a sztori ismerős, az azért lehet, mert James Cameron megfilmesítette (Bolygó neve halál)... Most lépek, este írok... kiderítem a sztori alapjait... ill. kaptok még infót az útról...

Tudjátok, ma DONATIVO nap van. Na jó, persze nem húzom le őket, nem leszek cigri... azt gondoltam 5 juro korrekt. Csárlit, szekeres Bretagne-iakat meg Martinát rádumáltam, hogy menjünk el vacsizni. Kb. 10-szer módosították az időt!! Délután kimentem várost nézni. Megpróbáltam beszabadulni az iglesiasba... nem sikerült, coinos. Ill. két napja kukoricán élek... engedjétek szabadra a fantáziátokat! :) Amúgy a Caminon csak a hülye nem érzi  a jóisten nagyobb jelenlétét. Annyira erős, hogy nekem is muszáj néha elnyomnom, ezért hallgatok mostanában zenét. Persze nem mindig. Azt hiszem 3 nap kellett, hogy megszokjam. Nagyon élvezem már!! Tudjátok, milyen vagyok, ha valami "formába" lendít!!?? Nem kell aggódni... :) Felhőtlenül gyalogoltam ma is... amúgy nem vagyok hivatalos pellegrino még. Nincs kagylóm.


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Nézz körül Santo Domingo de la Calzadaban

14 komment

Címkék: ventosa 8. nap santo domingo de la calzada


A bejegyzés trackback címe:

https://encaminom.blog.hu/api/trackback/id/tr691907576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v_agi 2010.04.09. 17:02:35

¡Hola! ¿De dónde vienes (hoy)?¿Cuándo piensas llegar a Santiago? ¿Vamos juntos?
ULTREIA ET SUSEIA! ¡Buen Camino! Muchos puszilos: Weinburgeros e Merényos Familos

lász 2010.04.09. 18:13:04

Csá Szto:) Szuper, ismét vagy ez jó, hhúú már tényleg alap mű lesz az utad, és bizony nagyon irigy vagyok rád ááá.:)))
Köszi az infókat jól visszaadod a helyzetet, remélem továbbra is menni fog az írás:)
egyébként, hogy bírod? Lassan ha jól számolom olyan 200km mentél, de mindjárt összeadom.
Végre itthon is szép idő volt ma, de holnap ismét lehűlés,.na írok egy jelentést is, várj!:)

lász 2010.04.09. 18:19:31

Sőt már 220km, szép teljesítmény azt hiszem. Hétvégén szép időd lesz meleg napos, hétfőtől várható változékony napok és lehűlés is lesz, de még pontosítunk addig.
Mindjárt elmegyek úszni, tudod a szokás nálam még megvan.
További szép utat Neked, és vigyázz magadra:)

empi 2010.04.09. 18:33:22

@lász: en is eppen akartam szamolni 220 korul es remelem tudom feljebb tornaszni a heti atlagot..h legyen idom esetleg egy kicsit pihenni..azt mondjak kompostelle egy nagyon izgalmas varos sok latni valai kavehazak..tehet el lehet az ember egesz nap.. :)

empi 2010.04.09. 18:34:14

@fmagi: vasz makogsz...no abla.. :)

v_agi 2010.04.09. 19:42:12

Petrus! Szervezési megbeszélés: Hogy ne zavarjalak - véletlenül se - az írásban, az nagyon szuper lenne, ha az aznapi blog végére odatennéd, hogy "Gépház jöhet" mondjuk, és akkor tudom, hogy már nem írsz hozzá és javíthatom.. és a Gépház szót is kiszedem. Mit szólsz? :-) Puszi-makogsz még Neked!

ghop 2010.04.09. 23:36:04

Hola! Donde esta la zapateria? Ennyit a spanyolomról... hogy van a lábad? Bakancsodat nem kell-e talpalni? Itten kb 3 hét múlva szülés esete forog fenn, mán a védőnő volt is nálunk hogy megnézze verem-e az asszonyt, el van-e mosogatva, ki van-e takarítva... Jah, újabb teóriák keringenek, miért repültek be Magyarország légterébe izraeli kémrepülők: a navigációs gyakorlat keretében meg akarták mérni hogy valójában milyen messze is van Makó Jeruzsálemtől... :)

tóth bence 2010.04.10. 12:51:53

Szia Peti, Bence vagyok csak akarom mondani hogy az az avatar játékosodat kirugták a munka helyéröl és be léptem egy másikba és ott 15nemtom mit kapsz minden dolgozásnál kapsz:-)
nah további jó sétálást:D

Bence

rája 2010.04.10. 14:23:41

Hírek Klein Dávidékról: A Dreher 24 Everest Expedíció (2010) csapata 2010. április 7-én 08:17-kor elindult felfelé Tingriből (4250 m), és 11:20-kor felértek az Alaptáborba (5200 m). Jelenleg a csapat szétpakolja a felszerelését, és berendezkedik. Klein Dávid azt üzente, április 10-én vagy 11-én szeretnének továbbindulni, felfelé, az Előretolt Alaptáborba....úgy látszik ez egy emlékezetes hétvége lesz sok helyen!Nekünk mindenképpen! Bár a lengyeleknek is: ma reggel lezuhant Kaczynski lengyel elnök gépe, meghalt a felesége, a lengyel jegybank elnöke, a vezérkari főnök és számos más magasbeosztású lengyel diplomata.
A választásokról meg majd folyamatosan tájékoztatlak, ha már nem akarsz elszakadni kicsit ezektől az eseményektől, hírektől...:-)

tóth bence 2010.04.10. 19:58:05

Édes kisfiam, beszámolok Neked pár dologról.Meghalt a Fradis Varga Zoltán egy öregfiu mérkőzésen.
kevésbé szomoru: kicsi huszár megégette a fenekét a szaunájában, a bukott kirgiz elnök meglógott az ország pénzével, Budavári tárgyalása botrányba fulladt. Védője kivonult a teremből, 2oo-ra büntették, felesége feljelentette az itélőtábla elnökét hivatali visszaélés miatt, a csepeli volt rendf.kap ellen is vizsgálódik az ügyészség, az isk.ig.gyilkosság miatt. Ő áll a vizsgálat elé, nyilatkozta.Az áldozat felesége állitja, hogy a férje feljelentést tett a rendőrségen.
Más: sajnos nem tudjuk a képet idevarázsolni, bár a közösségi oldalon megvan. Majd Ági segitségét kérjük. Ezt még rengeteg eszü öcséd sem tudta. Ha ma már nem is, de holnap jelentkezem. Sok-sok-sok-sok és még több puszi tőlem

rája 2010.04.11. 10:19:32

gyorsjelentés:9 óráig a legtöbben (12.46 százalék) Jász-Nagykun-Szolnok megyében járultak a szavazóurnákhoz, 12.46 százalék, ami 39.890 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 8,95 százalék, ebben a megyében 39.365-en szavaztak.

A fővárosban a szavazók 10,23 százaléka, 816.513 választópolgár adta le voksát 9 óráig.

tóth bence 2010.04.11. 13:51:32

Bocsi a Budavári-Budaházi elirásért. Nem voltam magamnál tegnap sem. 007-es ügynök ismét leb...., most e-mail-ben. Amugy nem csodálkozom, ha a Jobbik nyomul Csepelen és környékén. 1/2 10kor indultam a Nemzetihez. Auchannnál jártam, telef. jött, vége az előadásnak./Neten 10,10 volt/ Na akkor tali a Szt.Imrén. A viztorony utcáján mentem, tele volt ribikkel, cigányokkal, futtatókkal. A Szt Imrén a mellettem álló kocsi hátsó ülésére 5 lányt pakoltak be, elől két izomagyu pasi ült. Nm hiszed el, de féltünk, ki sem mertünk sz
állni a kocsiból, csak amikor jött a HÉV. Persze ez a közönség sem volt valami bizalomgerjesztő, Ákos, barátja és egy vak ember jelentette az elitet, a többi mind cigány, vagy lumpen elem volt. Nem kell mondanom, -bár 1/2 méterre van a rendőrség,- zsaru sehol. Amugy az előadás tetszett Ákosnak, csak azon akadt ki, hogy a mennyországot villamossal és grefitikkel ábrázolták, és miniszoknyában volt Iluska. A többi szin az általa megszokott stilusu volt. Választásról még nem tudok semmit mondani, ,mert sürgős főzhetnékem volt. Legutóbbi alkalommal minden csatornán a választás ment, most kapcsolgatok, de a Hit-gyülekezet miséjét,meg hasonlókat látok. Rádiót nem kapcsoltam be, lehet, hogy ez a baj.
11 h-ra igértek 99 %-os feldolgozást. Ht-en többen voltak a misén, mint a választáson. Kérdés, hogy utána elmennek-e? Ugy gondoltam előszőr, hogy igen, de n.DD.is igen vallásos volt, mégis Fecót szolgálta. Ezek után nem tudom mit gondoljak erről....
Egyelőre ennyit, etetem a gyerekeket.

rája 2010.04.11. 16:47:01

A választásra jogosultak 46,78 százaléka, 3.745.428 ember járult a szavazóurnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások első fordulójában 15 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

empi 2010.04.11. 17:41:06

@rája: koszi!!!udv neked is itt..necces a netezesem mert egy osember lelohhelyre logtam be..nem sok idom lesz.. :)
süti beállítások módosítása