Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.04.17. 18:49 empi

15. nap: Carrión de los Condes - Terradillos (26 km)

Carriónban egy templom melletti egyházi tömegszálláson aludtunk. Korrekt volt minden. Este bevásároltam a helyi merkadoban. Csodaszámba megy, ha találok ilyet. 5-6 juroból 2 napi kaja megvan. Mondjuk a pellegrino-menü meg 8 jurocska. Tusgyukot, elemeket kellett vennem, ezért a limitet átléptem. Viszont az esti kaja-járatot kihagytam. Gondoltam már nincs más dolgom, benézek a templomba. Éppen valami miseszerű dolog történt. Nem értettem, mert az öreg hívek énekeltek a pappal vagy jó 30 percet. Korrekt kis koncertet kaptam. A templom hátsó sarkában meg volt egy hatalmas "terepasztal". Coinos volt... 3 juroért minden mozgott, világított rajta... malomkereket mozgatott a víz. Szóval minden vooolt, ami szem-szájnak ingere. Nem nagyon jöttem rá, milyen vallási indítékból tették be. Amúgy Csárli afrodiziákuma odavágott... nem tudom, mi volt az, de alig bírtam aludni... vulgárszekció vége. :)

Reggel armada üvöltve kelt... én meg velük. Kisebb incidenst követően távoztam a szállásról. A kis koreai csajt elkísértem a város határáig. Amúgy ebben a játékban ő még nálam is gyengébb. Nekem legalább sikerült 6-ost dobni és elindulni. Semmit nem beszél. Egy angol szót tud, de azt is csak azért, mert az a neve, hogy Suzanne. Amúgy 2 napja Cegléd és Szolnok között gyalogolok. Semmi különbség. Birkafos mindenütt. Persze birkákat nem látni... Kegyetlen tempót diktáltam tegnap. 11-re lenyomtam 23 km-t. Úgyhogy beültem egy bárba serezni... hát ez meghatározta a nap további részét. :) Igen, jól sejtitek. :) Szállás frenetikus volt, kb. 13.00-ra beérkeztem, ahol egyből összespannoltam a személyzettel. Közülük is egy csajjal.... :)

...pár nap kihagyás után folytatom...

Szóval egész este ser-bor folyt mindenütt... beesett egy nagyobb német hadosztály fiatal, meg egy ír család. Holiday volt. Beletojtam mindenbe. Mosás elmaradt... semmit nem csináltam, csak lazítottam. Estére, hogy kiszellőztessem a fejemet, körbenéztem a faluban, amit röpke 3 perc alatt sikerült is végigjárni. A templomnál találtam egy Miguel nevű srácot, aki éppen egy labdával a templom falát bombázta. Szóval beálltam hozzá. Mondjuk spiccesen, izomlázzal, szandálban, eső után - elég nehezen nevezhető egyérintőnek, amit nyomtunk, de rúgtuk a bőrt... aztán beestem az ágyba...


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Nézz körül Reliegosban!
És egy eredeti Caminos képregény...

10 komment

Címkék: 15. nap 16. nap carrión de los condes terradillos reliegos


A bejegyzés trackback címe:

https://encaminom.blog.hu/api/trackback/id/tr591929827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v_agi 2010.04.18. 13:59:49

Holy Brother! Remélhetőleg csak valamilyen misztikus elragadtatás akadályozott meg élménybeszámolód továbbírásában... :-) Megyünk ma este az Élet menete fáklyás felvonulásra, gondolunk rád! :D És ahogy a Camino maga az élet... ma nekünk az Élet menete lesz maga az ÉÉÉÉLLLLEEEETTTT...

tóth bence 2010.04.18. 16:36:00

Csillagszemem, örülök, hogy jelentkeztél nálam is. Most nézem Kaczinsky temetését, utolsó infóm szerint 35 perccel a temetés előtt megjelenik Obama. Milyen szuper gépe lehet, ha vállalja, amit más nem! Amúgy Mo-t Sólyom, Bajnai képviselte, valamint Orbán és Majtényi is elment. Nagyon meghatódtam, mert egy közösségi portálra feltették, hogy "köszönjük Magyarország". Igaz a lengyel-magyar barátság régi keletű. Ezzel szemben Slota azt mondta, hogy a "mongoloid magyarok undoritó lovaikkal jöttek be a Kárpát-medencébe. Szent István nem volt magyar király, jobban beszélt németül, mint magyarul.Nekik viszont 1500 éves múltjuk van."Ennyit a barátságról". Jó, hogy én nem vagyok politikus, mert biztosan nem tudnám lenyelni. Ja még annyit, hogy K.-t és feleségét a Vavel-ben temetik el. Sok lengyel nem értett ezzel egyet. Jelenleg több mondandó nem jut az eszembe, csak ilyen okosságok, hogy vigyázz Magadra és nagyon hiányzol változatlanul. Jó lenne, ha rendet raknál a kicsik körül, bár alapvetően nincs velük baj, csak elkanászosodtak Nélküled.
Azt hiszem megtaláltam a választ, miért vannak zárva ott a templomok: biztosan féltik a misebort CsP.Charlie-tól.!
Na már tényleg csak annyit, hogy a gép acer aspire 5732Z 2,1 GH 15,6 HDD 2 GB MEM, 160 GB HDD, webcam és amit akarsz. Azért Ti is használhatjátok! Nekem túlzás!Csók,csók,csóK!!!!!!!!!!

tóth bence 2010.04.18. 16:40:55

Helyesbítek, 15,6 nem HDD, hanem HD LCD

tóth bence 2010.04.18. 17:40:28

Ez a nap a helyesbítések napja, nem Majtényi, hanem Martonyi, Obama mégsem tudott elmenni. A többi nagyság eleve jelezte, hogy nem tudnak menni.

lász 2010.04.18. 18:36:02

Szia Szto! Látom megint itt vagy, nagyon helyes, így tovább. Ha jól számolom akkor 437,5km-nél tartasz. Nem rossz:) Most picit mintha, nem írtad volna le a végét, kérjük a folytatást:-)
Jó fej a vulkán, egész kontinensen áll a légi közlekedés csak a Földközi-tenger menti országokban mennek még a képek. Még simán pöföghet a továbbiakban is akár még hónapokig.
Nálad valószínű, hogy az átlagnál még mindig hűvösebb és változékony idő lesz, igaz átmenetileg javultok akár 25 fok is lehet, szerdáig., majd újabb nedves légtömeg.
Vigyázz magadra és további jó túrát kívánok Neked:)

rája 2010.04.18. 23:21:39

...na újra itt!Nyomtam egy laza pia túrát a campuson.
Luvnya hegyek vannak.Hogy miért nem megy?A szokásos; ami könnyen jön könnyen megy, ami igazán nagyon kéne, háát ez az.Attól hogy kánaán van csak még nehezebb a dolgom.De persze nem kell sajnálni.:-D
Rugby megy keményen, jövőhét péntek Gödöllő-Leiden Bullton...hát mérkőzés, nem kivégzés.:-P Majd elmesélem.
Diósdi program egy trágyadomb volt, de a buli nem volt rossz, majd elmesélünk mindent.Nem hiszem, hogy bármi elfelejtődne belőle addigra.
Suliban csúcsszopás fokozatra vagyok állítva, ezért sincs túl sok időm.Máj. 15. Jostinál majd beszélgetünk...Lacának is vmi nagy meglepetése lesz, meg azt hiszem elég komoly dolgok voltak még itt más vonalon is.Majd mindenki elszámolja a vele történteket.
Sokat gondolunk rád, aztán további jó felfedezést. :-)

CsK 2010.04.19. 09:26:41

Szia Empi!
A hétvégén gondoltunk rád sokat, szombaton dobogókőn nyomtunk egy 18km-es túrát, vasárnap pedig a Vivicittán futottunk 12km-t. Sikerült 59 perc alatt behúznom magam a célba, de mára hullák vagyunk. durva lehet minden nap menni neked! Kitartás!
Üdv: Cs és K

tóth bence 2010.04.19. 10:09:12

Sajnos a vulkán nagyon aktiv. Komoly gondok vannak a közlekedésben. Reménykedem, hogy 3.-ig lecsitul minden. Itt mocsok esős idő van ma, talán du-ra jobb lesz. Hideg nincs, csak taknyos idő. Még reggel van nálam, alig látok ki a fejemből. Vigyázz Magadra. Puszka Anyutól

gautierm 2010.04.19. 11:04:16

Szia mp!
Jobban van a bokád?
A kutyás akció elég horroisztikus lehetett....emlékszel, a Zarándoklatban is a kutya volt a próbatétel....
Amúgy milyen volt az aurád, mit láttatok pontosan?
Nem tudom, h bírod.... futás este???Te őrült vagy...persze csakis jóértelemben;)
Itt a szokásos mókuskerék.....egyébként, ha pályázol az ablak mellé most kell jelezned....új kollegina várható.
A többiekkel megállípítottuk, h jó lenne ha átülnél hozzánk:)
Vigyázz magadra

edermester 2010.04.19. 12:13:20

Szia Peti!
Eddig csak néha ránéztem a blogodra, hogy lássam, hogy jól vagy, ma viszont az elejétől a végéig elolvastam.
Nagyon élvezem az írásodat. Csak dereng, hogy mennyi és milyen élményeid lehetnek...
KITARTÁS!
süti beállítások módosítása