Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.04.11. 17:51 empi

10. nap: Tosantos - Atapuerca (28 km)

Ősemberlelőhely... minden ok... bassz....k oda! Égjen beléjük a szavazat, mint a lovakba a billog! Amúgy Juri, te vagy a legnagyobb állat közülünk!! A Hells Angels maffia motoros klubbal inni?? Ja, és még engem is üdvözölnek!! :)

Reload talán holnap... életjel megszakad... piiiiiiii... Ha valaki 11-12 fele küldene sms-t a telefonomra az eredményről, azt megköszönöm...

"Vino tinto....v(b)ino roughe...red wine... roth vino... veresbor.. ma megtanulom koreaiul is... már vár a szekeres csapat... :)

* * *

Reggel, mivel földön aludtunk, ezért valahogy nem volt kedvem lustálkodni... ill. arra sem voltam kíváncsi, kit feszítettek keresztre, ezért az ingyen reggelit is hátrahagyva, szinte futva indultam. Amúgy a fiatal hospitalero srác korrekt volt. Biztos megvan ennek is a hangulata, de nem voltam nyitott rá aznap. Ami a reggelt illeti, hát nagyon elb...tam, mert semmi kajám nem maradt... jah, és kiderült, hogy vasárnap van! Szóval minden zárva. Délután 2-ig bandukoltam kaja nélkül... hu... jó vooot. Amúgy, ha a rossz dolgok is olyan ütemben tűnnek el belőlem, mint a kilók, akkor bacc..tok meg, nem engednek fel a repülőre... de nem is kell, mert szárnyaim lesznek. "Pedro da la anhels..." :) Egyszerűen a Camino úgy zabálja a testem, mint a pacman számítógép-figura a  golyókat. Nem szoktam éhezni. Akkor eszem és annyit, amennyi jól esik. Nagyon figyelek a testemre. Kér valamit, azonnal megadom neki. Amúgy szerintem elég jól tud regenerálódni reggelre. Jah, reggel a japó srác lihegett már a hálózsák berakásánál. Azt hittem meghal. Jah és!!, reggelre kaptam egy támogató üzenetet Juritól.. ill. az új spanjaitól a Hells Angels motoros klubtól...?? Gondolnak rám ők is... Vajon mit mondhatott nekik ez a Juri?? :()

Szóval kaja nélkül bandukolva, egyszer a szekeresekkel összefutva, de jó tempóban értem Atapuercába. Ez a település egy régészeti telep... ősembereket fedeztek fel... amúgy ezért a világörökség része. A táj kezd laposodni. Jah, a fákat erre nem ismerik. Sehol. Amíg a szem ellát... sehol. Jó tempóban, fájdalom nélkül haladtam. Az első alberge-be bevetettem magamat. Ki volt írva, hogy van wifi, gondoltam most szerencsém lesz... le se vetkőztem, már a gép be volt kapcsolva. Persze itt sem működött. Kénytelen voltam sziesztázni. Házimammer azt mondta, van egy a múzeumban... Igaza lett/volt. Ott egy olyan információs kiscsaj betámadott, hogy ő volt "klujnapocan"... na, nem kellett több a választás napján... ill. pihenés gyanánt a szent koronáról hallgatok előadásokat az mp3 lejátszón... kicsit helyretettem a településsel kapcsolatosan. :) Persze a szerelmet, amit táplál felém, nem elnyomva!! Kiderült valami Emese barátnője van ott... na szóval a szokásos körök lemozgása után rácsatlakoztam a hálóra. Az eredményt ti is láttátok!

Közben befutottak szekeresek is a múzeumba, úgyhogy elinvitáltak egy vino tinto-ra. Kegyetlen nagy arc pár. Egyszerűen imádom őket. Az öreg Michel 65 éves, 160 cm, szerintem max. 55 kg. A nő, Pascal 55 éves. Kiderült, hogy nemcsak a cigit sodorják, de az öreg 1200-as bandittal szaladgál, a nő meg egy 600-as frezerrel. Hát finoman szólva is leesett az állam! Amúgy az öreg nem  járt soha suliba. Ezt valahogy sejtettem, mert egyszer számoltuk a kilométereket, és egy egyszerű kivonásnál kiakadt, mint a taxióra. Furcsállottam is... amúgy olvasás sem az erőssége. Viszont Magyarországgal kapcsolatosan teljesen képben vannak. Érdekli őket a választás. Most is kérdezték, hogy örülünk Vincent? Mondtam, örülünk. Mivel ők egy ismerősük alberge-jében szálltak meg, áthívtak vacsorázni. El voltak szállva, milyen jó a konyha... hát, szerintem átlagos volt... megtudtam, hogy a "bin" a "fehérbab"... ill. nyulat ettünk. Amúgy jobb volt az ő szállásuk. Egy régi házban laktak, az én barakkommal ellentétben. Éppen takarodóra estem be. A kis koreai már verte a szunyát. Amúgy a franciák a "miam miam dodo" című könyvből tájékozódnak... magyarra fordítva: nyam-nyam aludni. -ez ám a "zarándok mentalitás" :) -


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Valahol az úton!

Szólj hozzá!

Címkék: 10. nap tosantos atapuerca


süti beállítások módosítása