Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.03.23. 09:27 empi

Kiképzőtábor

Na ez a blogpost totál feleslegesen jött létre. Akit komolyan érdekel a Camino és ezzel kapcsolatosan keres információt, na itt semmi újat, meglepőt nem fog találni. Aki esetleg miattam olvassa, aztat meg miért érdekelné olyan információ, hogy egy hálivúdi öreg spinének telelett a búrája a rodeo driveon a sok spangli-fütyi-whisky-től eltelt év után és elment megvilágosodni. Hát még engem sem érdekel, pedig odamegyek én is. Persze más indíttatásból. Amúgy a mai írásom lényege az lenne, hogy különböző témakörökben összegyűjtsem, hogy hogyan készültem fel az útra, és mik azok a kikerülhetetlen információk, amiket úgy is elolvas a kedves utazó. Hozzátenném, hogy a nagyrészük full csalódás. Azt hiszem a lényeg, ami benned zajlik le az út miatt/alatt. Aki nem volt még a Caminon, annak biztos furcsán hangzik, de az út nem kint kezdődik. Amikor elhatározod hogy mész. Sokszor utaztam, sok helyre, de ennyire nem "élt" bennem ez az érzés, pontosabban sohasem. Azt érzem, hogy az előttem álló 900 km csak az egyik etap a sok közül. Amúgy mostanában nyomaszt, rámült ez a táv. Basszus, én megtaláltam a matematikában számokban ki nem fejezhető végtelent!

Fizikális: Ép testben kéne átvészelni-túlélni a zarándoklatot. Erre elég sokan felhívják a figyelmet, túrázzzz, sportóóóllljjj, edzzéééll, a telepakolt zsákoddal túrázz előtte. Na persze ennek ellenére tucatszámra olvasom, hogy az indulás előtt felmentek egyszer a Budai-hegyekbe, illetve a keményebbek rendszeresen! naponta! a Blaha-Nyugati távon tesztelik a testüket, oszt kész, ennyi. ?? Hájóvan, mondom magamnak, én felkészülök, nem tojok bele. Olyan sokat és folyamatosan kell gyalogolnom, hogy fizikai fájdalom, kimerültség elkerülése szinte kizárt. Tehát felépítettem egy "kondíciós-aklimatizációs" ;) rendszert. Itt szeretném megköszönni a klinikai teszteket a Birócica-sohernorbi párosnak. Ez abban merül ki, hogy rendeszeresen sportolok az indulásig... odafigyelek a kajálásra, gyümölcs-zöldség, és az utolsó hónapban túrázások hétvégenként. Ebből egészen márciusig győztesként jöttem ki. Heti 4-5-ször 2 km úszás, csütörtökönként 1,5 óra foci december óta, itt gazajmasz nővér-sógor párosnak a lehetőségért. Gondoltam utolsó hónapba, anyagilag amúgy is stand by üzemmódban leszek, az úszást hanyagolom és elkezdek futni. Na ebből már nem lett semmi. Helyesbítek, csak 50%-ban sikerült, mert az úszást abbahagytam teljesen. Megfejelve a rendszeres hétvégi kilengéseimmel az elmúlt hetekben... hát finoman szólva is kezd összeomlani a rendszer az indulás előtt egy héttel. Viszont levágtam a hajamat, hogy a légellenállás jobb legyen.

Kúlturha: Egy kis link, könyvajánló a témakörben. Ami alap a témában, az a www.camino.lap.hu - itt azért összeollózva megtaláljátok minden kérdésetekre a választ. Kellemes hosszantartó időtöltés lesz, pláne ha végigolvassátok mások naplóját is. Én mindenképpen ezt ajánlom: http://www.mars3696.hu/camino/  - szerintem frenetikus! Persze a szimpátiámat az is táplálta, hogy a srác is gyűlölte a sátán csatolt részeinek koalícióját (mszp-szdsz). Én megmondom őszintém, az Ő kiutazásukat "koppintottam" le, Párizs-tgv-Madrid-Buthapest. Hasznos link alatt szinte mindent megtaláltok, várostérképek, szállások, stb. Abszolute korrekt és alapos! Caminoklub intézményt tudom még nektek javasolni, erről itt tudtok tájékozódni: http://www.elcamino.eoldal.hu/oldal/www.elcamino.hu  - 2 hetente vannak összejövetelek. Jó szívvel ajánlom, kellemes hangulatban-társaságban lehet elbeszélgetni zarándokokkal, leendő zarándokokkal. A tapasztalatom az, hogy bárki, aki volt kint, olyan őszinte, tiszta segítőszándékkal fordul feléd, ami nagyon meglepő a mai kis magyar világunkban. Furcsa találkozni, látni, hogy azért van még jó a világban, hogy idegenek nem feltétlenül idegenként bánnak egymással. Szerintem ez kint ragad az emberre. Majd möglátjuk. Hazajövök és mindenkit ölelgetek. :) persze remélem fidesz-jobbik tarol és végre a politika szemétdombjára külditek az álmagyar bagázst!! Na back to the blog. Egyelőre élőfórum a http://www.camino2.freeweb.hu/ címen. Video: Youtube-on rengeteg videó van fent, akadnak ilyenek is olyanok is, pár napi elfoglaltságot biztosít. Videó témában két dolog jut eszembe. Tolvay Ferenc: El camino Az út c. könyvéből készült videó. Szerintem borzalmas! Mind a könyv, mind a videó... a csapból is ez folyik... de akkor is grrr... semmit nem vesztesz, ha nem látod-olvasod! Nagy álmom a Khumbu-völgy, Imja tse, Nepál, ebből a megfontolásból néztem meg a Lélek a tibetben c. filmjét. Detto. Felejtős. Viszont a Camino varázsa c. film http://www.cinemagic.hu/ beszarás, pláne a zenéje! http://www.cinemagic.hu/camino_de_leche_movieclip.html nagy estés film itt. Az MTV videótárában van egy 8 részes dokusorozat, egyszer nézhető kiadás http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/03/01/18/Camino_1_resz.aspx   Könyvek: Paulo Coelho: A zarándoklat - Egy mágus naplója... megpróbálhatod.. Varga lóránt: Camino - Kis titkok könyve... olvasható... Teremi J. Balázs: Camino de Santiago Útinapló... nem olvastam bevallom töredelmesen. John Brierley: Zarándok útikalauz... na ezt meg azért nem fogod olvasni, mert nem találod sehol..amúgy nagyon korrekt! az alábbi címen letöltheted: http://picasaweb.google.com/csernijozsef/KonyvTomoritett1?authkey=Gv1sRgCPm0-rvQ_Ze_qAE# 

http://picasaweb.google.com/csernijozsef/KonyvTomoritett2?authkey=Gv1sRgCIW_08PUiO3yaA#

 

Shirley Maclaine: Camino - A lélek utazása... na erre rá se tudnátok beszélni... könyv fikázást befejeztem. Vétel vége.

Ui: Bajvívó létemre majd nem kihagytam! szégyen! Papp János színművész úr Camino - Ha menni kell című előadását. Jóóó, vicces... napló...

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://encaminom.blog.hu/api/trackback/id/tr611861637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

butyu 2010.03.28. 22:59:08

Helló Empi!
Találkozunk Ferihegyen :).
Üdv: Maci

empi 2010.03.29. 13:35:25

2010.05.03. 23.30!pohár borral ám!! :))
süti beállítások módosítása