Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.04.13. 08:33 empi

12. nap: Burgos - Hontanas (31,5 km)

...kegyetlen lassú netkapcsolat előtt ülök...

Tegnap este körbenéztem a városban. Kb. 2-szer 1.5 órát sétáltam Burgosban. Történelmi belváros, gyönyörű... extra durva templommal... Los Arcost gyalázza... Természetesen pénzes bejutás. Amúgy mocskos hideg volt egész nap, erős szél állt az utamba. Emiatt nem nagyon tudtam élvezni a városnézést. Este hívtak vacsizni, de inkább pihiztem. Zenét hallgattam, filmet néztem. Alapjáraton működtem.

Reggel 7.00-kor indultam, 30-40 km volt betervezve. Városból kiérve kb. 1 óra múlva frenetikus tájon találtam magamat. Hihetetlen színek mindenhol. Az ég kék... tiszta kék, a föld fehér... később kiderült, lassan megérkezünk a Mesetára... és minden zöldell a tavasz miatt. Azt hiszem, egy jó fényképezőgéppel vissza kellene jönni. Amúgy reggel négyes fogatként battyogtunk. Martina, egy spanyol, holland éneklős pasi - akivel már régebben is összefutottam -, annyit tudtam meg tőle, hogy minden repülőgép szerencsétlenségben van egy holland, minimum... + én. Később ők eltűntek, én Martinával gyalogoltam az út 90 százalékát. Sokat dumáltunk. Pontosabban ő. Jófej, nem zavarja, hogy makogok. Reggeliztünk, csavarogtunk, szóval elvoltunk. Az egyik kisvárosban sikerült - természetesen nem direkt - összecsődíteni vagy 30 pellegrinót. Egy 50 fős, egy-utcás településen kipakoltuk a kajánkat, ill. amit a helyi boltban vettünk, és elkezdtünk piknikezni. Nem telt el 10 perc, és vagy 30 pellegrino állt le mellénk, leültek ők is, és mindenki kajált, fényképezte a másikat. 12 órára egy fieszta alakult ki. A végén már a falu is összegyűlt, mert ennyi embert nem láttak. A buli tetőpontján léptünk.

Meseta frenetikus. Magyar embernek ismerős lehet, mert totál Alföld, mások kicsit a színek most tavasszal. Nyáron - gondolom - hullaság lehet, mert kilométereken keresztül semmi. Se fa, se település, se víz. Szóval nyáron nem zarándokolnék, az biztos! És itt le is beszélnék mindenkit a nyári indulásról. Nem csodálkozom, hogy vannak halottak. Amúgy olyan 4-5 sírt lehetett az út mentén látni. Olyan melegben szerintem nem csoda a szívroham öregeknél. A nap végére a bokám bejelzett, ezért mondtam Martinának, hogy csaó, és lemaradtam. A település előtt 500 m-re jelezték, hogy lassan beérkezem a faluba, de abból semmit nem lehetett látni. Egy síkságon vagy, és nem látod 500 méterre a települést előtted tiszta időben!!! Ilyet még nem láttam. Egyszer csak a síkság kellős közepén volt egy hatalmas "lyuk", és abban feküdt ez a kisváros. Jóindulattal 3 utcás. Gyakorlatilag 1. Ha leülsz a padra, és jön egy autó, fel kell emelned a lábad. Persze autó nem nagyon jár.

Szállás korrekt. Társaság most már a szokásosnak mondható. Este persze megint zabálni kell... francia pár állandóan gurméba nyomja... Csekpoint Csárli nem különben. Amúgy valamelyik nap kiszedtem belőle, hogy ez a második Caminója... első nem jött be neki. Állítólag nagy terhet kapott fentről. Látom, nem szeret velem dumálni, mert nem vágom a nyelvet... érthető... 4 nyelven perfekt... mi a f...nak hallgatná, hogy valaki makog. Amúgy egyik este felajánlotta, ad pénzt, hogy ne éhezzek. Hi-hi... mondtam neki, nem azért járok csak néha velük kajálni, mert "no money"... egyszerűen, ha nem kívánom, akkor nem megyek. Mondta, hogy bármikor meghív vacsorázni... Ő 2004-ben éhezett végig. Szóval azért nagy arc. Vannak érzései.

Mára léptem... mert megszólnak... Csárli "computer-man"-nek hív... A szekeresekkel összefutottam ma egy kihalt városban, annyit kérdeztek, van-e itt computer... üvölt már... észrevette megint. Soha nem mosom le magamról!! Mondjuk nehéz most nem észrevenni, mert a bár-restaurant ajtajába rakták a gépet...

* * *

Vacsi utáni körkép: Őrület volt a kaja... pasta... olivás kenyér... steak... vino tinto... Csárli szinte seggfejre itta magát... ment az alázás... fiatal gádzsikat kerget... nem mondta, de most már tudom biztosra, ő is csaj miatt van itt... életemet teszem rá. Annyira kergeti a velem egyidős lányokat. Ja, újabb infót szedtem ki belőle, 130 kiló volt... ennyi.

Amúgy a társaság azon nevet, hogy mi egy család vagyunk... Öreg franciák a "father-mather", Martina, Ian és én a gyerek... ezen röhögnek... na már most Csárli gyereknek elég vicces... amúgy szóltam öreg Michelnek: "plez a many, i drink a bir". Csárli kész volt a poénon. Bár szerintem amúgy is. Imádom őket. Tényleg korrektek.

Jah, két dologról nem írtam ma... a semmi közepén egyszer csak megláttam egy pottyantós retyót, aminek az ajtaja egy liftajtó volt gombokkal, 1., 2. emelet stb... kibaszott nagy... nem tom már, miért nem ültem be... de van róla kép... hova vezetett??

A másik: sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e vagy sem... furcsa... na mindegy... Sétáltam Martinával, amikor szólt, hogy ő megáll és én menjek tovább... először nem értettem... aztán felhívta a figyelmemet arra, hogy az árnyékom körül látszik az aurám a vetésben... neki nem, pedig egymás mellett álltunk. Levettem a sapkámat... ő is... a táskám... ő is. Szenvedtünk vagy 15 percet. Persze megmagyarázhatja az ember sok mindennel... de az egész napomat meghatározta... pláne annak a fényében egész nap azon gondolkoztam, hogy a magyarság a kulcsa a világ megismerésének, hogy küldetésünk van... hogy nem hiába vagyok Péter, vízöntő, magyar, hogy a pálfordulás, a magyarság... hogy bennem miért ennyire erős a szittyaság, miért veszem a szívemre az igazságot... hogy tényleg két kereszténység van... a judeo és a szkíta... miért akarnak eltüntetni minket... miért ellenséges mindenki. Amúgy itt a szálláson volt egy nagyhangú srác. Azt kiabálta, hogy ő "jugoszlavien"...nem is létezik már ilyen ország,egyértelmű volt a"provokáció" kiderült, hogy magyar vagyok... mondta, hogy ő Somborban lakik... mondtam, hogy jah Zsombor... színmagyarlakta település... csak azért élhetett ott ő meg a leszármazottai, mert mi befogadtuk őket... védelemből... Persze egyből ment az alázás... mi finnek vagyunk... olyan erélyesen rászóltam a 195 cm-es 120 kg-os testére, hogy nem barátom... hazudsz... és tudtam, hogy tudja... láttam rajta, hogy be akart sározni... de nem tudnak mit csinálni... ébresztő. Jobb lenne nem tudni... mindegy most már, erre az útra léptem... felzaklatott a Szent Korona... Orbán miért vitte be a Parlamentbe??? Tudta, tudja... ki nem engedi érvényesülni? Hogy lehet egyáltalán, hogy felmerül az, hogy az utolsó magyar király a rokonunk? Péter a Jakabi úton, szkíta térítők? Én és a pálfordulás. A vízöntő és a kettősség? Nem hisz...

.
Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Valahol Hontanas környékén...

11 komment

Címkék: burgos 12. nap hontanas


A bejegyzés trackback címe:

https://encaminom.blog.hu/api/trackback/id/tr941916744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rája 2010.04.14. 15:33:03

"...olcsad őket!" :-D

v_agi 2010.04.14. 16:08:26

A "szkíta terítőn" sokat gondolkoztam, de aztán leesett... :D Húúú, nagyon finom a tea, amit kaptam Tőled... és a Kowalsky meg a Vega se rossz... Ezeken kívül remélem, hogy a nem oly mély/erős szkíta-gyökerűek is helyet kapnak a szíved egyik csücskében???!!! Szerintem a világ CSAK így lehet TELJES!...

v_agi 2010.04.14. 19:47:50

Üzenet Anyukádtól: kis technikai probléma adódott, egy kis alkatrész cserére szorul a netezéshez, de sok puszit küldenek és ne aggódj, minden rendben! :D

rája 2010.04.14. 19:52:43

miniszterelnök: a Nagyember
helyettes: Varga Mihály

külügym: Martonyi János
államtitkárok:Németh Zsolt, Győri Enikő

kancelláriam:Navracsics Tibor
romaintegrációs államtitkár: Balog Zoltán(emberjogi bizottság elnöke)

vagyongazdálkodási és infrastruktúurális m:Fellegi Tamás(vállalkozó)

belügy-titkosszolgálat: Pintér sándor

gazdaságim:Matolcsy György

pénzügym(ha lesz):Járai Zsigmond

honvédelmi m:Simicskó István

földművelésügyi m:Fazekas Sándor(karcagi pm)

humánügyi csúcsminiszter:Réthelyi Miklós (volt SOTE rektor)
eü államt:Szócska Miklós
szociális államt:Soltész Miklós
oktatási államt:Hoffmann Rózsa
kulturális államt:Szőcs Géza

Ez most egy várható névsor, de még változhat.

rája 2010.04.14. 20:16:08

...és akkor más téma:
A Dreher 24 Everest Expedíció (2010) tagjai, Klein Dávid és Várkonyi László április 10-én, helyi idő szerint 12:30-kor elhagyta az Alaptábort (5200 m) és az Ideiglenes Táborban (5900 m) töltött éjszaka után április 11-én délután megérkeztek az Előretolt Alaptáborba (6400 m).

erdö 2010.04.14. 22:12:43

Szia Merkó!
Ma olvastam el az egész naplódat egyben.
Jó vagy,csak így tovább.
Csináld végig ha törik ha szakad!!!!
Itthon zajlik az élet,újabb mszp-s szennyláda a sitten. Kőbánya alpolgármestere kapott 3év 10 hónapot és vissza kell fizetnie 17 milla kenőpénzt. Na látod itthon minden változatlan... Azért gyere haza Szittyórió.

Rozóbozó (törölt) 2010.04.15. 00:27:42

"A valóságban egyáltalán nincs cél. A látható cél csupán orientációs pont a horizonton, amely irányt szab utamnak. A valóságban maga az út a cél, a látható cél pedig csak az út vége, amely egyidejűleg egy új út kezdete."

empi 2010.04.15. 15:41:18

@rája: raja szivembe latsz...tudod mit akarok hallani...koszonom..eloszor azt hittem megharagudtal ram azert nem irsz..de tevedtem..koszonom h a baratom vagy...nincs siras..ne izgulj!! mp.

empi 2010.04.15. 15:42:36

@fmagi: tevedtem Fulop es Tamas volt?? jah csak rossz hallani amit amugy is tudok...olyan tehetettlennek erzem magamat... :(

empi 2010.04.15. 15:43:30

@rája: -200m Imja Tse!!!! :)))))...valosag...

empi 2010.04.15. 15:44:54

@erdö: orulok h itt vagy..remelem azert elveszted amit irtam..nem adom fel..ez mar reg nem kerdes...es ha valaki tudja h nem csak magam miatt,onos edekbol vagyok itt akkor az te vagy...
süti beállítások módosítása