Időjárás állomás

Click for Santiago de Compostela, Spanyolország Forecast

Én

Április 01-i indulásomra készülő blogomon üdvözöllek. Bréko-bréko.

Camino dal

Discover the playlist EMPI with Cabaret de campagne

Képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Spanyolország - időjárás

El tiempo en España

2010.04.22. 17:58 empi

21. nap: Foncebadón - Molinaseca (21 km)

Reggel korán tudtam indulni a hippi házból... bár hideg volt és mocskos sötét. Fejlámpával kellett mennem, mert az orromig nem láttam el. Kegyetlen terep volt ma. Gyönyörű vidéken mentünk ma... de annyira nehéz volt, hogy mindenki előtt le a kalapot, aki teljesítette...

Nem tudom nektek elmondani, leírni... szakadékok, patakok, havas hegytetők mindenfelé... felhő... rengeteg felhő, kék ég... a felhőkbe bele lehetett harapni... azon gondolkoztam, hogy felugrok egy terelő korlátra és beleugrok a felhőbe. Cirrusok, kumuluszok... Lasz, rengeteg képet lőttem, csak neked. Kb. 1,5 óra volt felfelé a Cruz de Ferro-ig. Otthagytam mindent, ahogy kértétek. Tökéletes helyekre raktam le a köveket, keresztet. Onnan csak emberi akarat vagy természeti katasztrófa mozdítja el.


Nagyobb térképre váltás

Cruz de Ferro

Utána egész nap lefelé jöttünk. Kegyetlen, lábat próbáló terepen. Voltak, akik nem bírták, és inkább a főúton mentek. Nagyon elfáradtam. Ez a mai nap nem is gyaloglás vagy zarándoklat volt, inkább túlélőtúra vagy terepfutás... patakokon, kidőlt fákon át gázolva kellett menni. Olyan sziklás volt a terep, hogy egyszerűen minden lépésnél figyelni kellett, hova lépsz, mert különben meghalsz. Az ember lába alatt olyan ölnyi sziklák voltak, amik kis lapokból álltak... egymás mellett... nem lapjával, hanem élével felfelé... közben a lábad alatt zúdult le a patak esővíz... ahol meg nem, ott meg a víz olyan simára koptatta a köveket, hogy korcsolyával könnyebb lett volna közlekedni. Szóval gebasz volt. Ennél csak az lett volna gázosabb, ha mezítláb kellett volna menni. Viszont a kilátás... őőőőőrüület... nem tudom elmondani. 21 km-t mentem, nem sok...

12.45-re a szállás előtt voltam, ami még zárva volt. Úgy döntöttem, hogy kimosom a hosszú nadrágom, pólómat és a polár pulcsimat hivatalosan is mosógépben. 3 juro bánta a tanulási folyamatot. 2 gép volt: 1 mosó, meg 1 szárító. A szárítógépbe raktam be először a cuccokat + a mosóport. 40 perccel később, mikor a program lejárt, forrón vettem ki a ruhákat. Nem értettem, hogy miért nincs egy csepp víz sem a gépben ill. a ruhákon... elbasztam. Ezt úgy hívják. Aztán ki a városba. Beültem egy atletico madridos Pepe nevezetű srác kocsmájába. Benyomtam két pofa sert, ill. napoztam az utcán. Már azt hiszem, látszik a lábamon a jól megszokott szandál nyom. Mire visszaértem, Nina is bejelentkezett... szóval folytatom az "oltást".

Napközben - olyan 9 körül - egy sziklaszirten reggeliztem... alattam a finn kakás család ment el. Már nem haragszom rá. Reggeli után egyből megreggeliztem egy bárban, ahol csatlakoztak hozzám. A csóka egyből vécére ment... persze kiszúrtam, utána mentem és leellenőriztem... mindent rendben találtam utána a vécében. Délután visszamentem aludni a szállásra, de pechemre egy 8 fős spanyol armadával alszom együtt... akik folyamatosan üvöltenek. Egy osztrák sérült lábú nő már nem bírta, most szólt, hogy költözzek át hozzájuk... fontolóra veszem. Amúgy, mivel az ajtóban netezek, megint látom a kis koreai csaj is befutott. Lazultam az elmúlt napokban... utolérni látszanak a többiek... Amúgy, ha a kötelező etapokat csinálom, akkor 1-re érek be. Tökéletes lenne. 3-4 nap lesz még keményebb 30 km körüli... ill. van két 22-es, viszont az hegyre fel, 1500-ra hirtelen... Na, mára "misön komplit".. bár történések vannak... :)))


Nagyobb térképre váltás


Nagyobb térképre váltás

Molinaseca

9 komment

Címkék: 21. nap foncebadón molinaseca


A bejegyzés trackback címe:

https://encaminom.blog.hu/api/trackback/id/tr841943127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v_agi 2010.04.22. 21:28:08

Peti, ugye tudod, hogy ma van a Föld napja is (nemcsak Zoli L-dik szülinapja)? Azt hiszem, igazán közel kerültetek ma egymáshoz... (a Földdel)! :-)
Tegnap az Operában láttuk Prokofjev Rómeó és Júlia című balett előadását (3 órás volt)... Hát, romantikából most Neked is kijut bőven, igaz? :D
Szédületes, hogy szalad az idő, nemsokára itthon leszel!!!!!
Ja, mikor kerülsz valamilyen élő webkamera közelébe????? Írd meg!!!

mr.zoli · http://zolee.blog.hu 2010.04.22. 22:18:15

ZOLI írja a csütörtöki foci után: Heten voltunk, kell az ember! 3 gólt rúgtam, a többiről ne beszéljünk... Sajnos az utóbbi 2 alkalommal nem tudtam a helyemen öltözni. Most már Te is tudod, mit jelent ez! :-(
Jó a fényképed! Nem tudom, tudod-e, hogy utad fő állomásához a Cruz-kereszthez éppen 50. születésnapomon érkeztél! Ez biztos jelent valamit! De mit??? Írd meg!!!!
Üdvözlet: Zoli - Irány a tenger, kapitány!

erdö 2010.04.22. 22:59:40

Hola A.R.C.Z.!

Láttam a térképen hogy keményebb terep lesz. Remélem le tudsz menni az óceánhoz a végén. Kezdenek beérni a régi cimbik? Csekpojnt Csárliról nincs hír? Japó gyerek lehet tud róla valamit? Magyarázd el a kis ferdeszeműnek hogy te Tokyoba születtél és ott is voltál gyerek és kapcsolatod is volt több,mint ezer.
UEFA kupa elődöntő első meccsei most értek véget:
Atl.Madrid-Liverpool 1-0
Hamburg-Fulham 0-0
Jó utat!

ghop 2010.04.22. 23:10:03

Sziasztok!

Zolinak boldog L-edik szülinapot, remélem jövőre már XL-es lesz :)

Mosógép: Pítör fiam, nöm szégyön a közönség sögítségét kérnöd.

Kriszti már nagyon közel áll a szüléshez.

P.

tóth bence 2010.04.23. 12:06:34

Szia Petikém! Már csaknem a végén vagy! Kitartást, vigyázz Magadra, s inkább ne mossál, ha nem akarsz anyagi csődbe jutni!
Ákos tanulja az Othellót, no nem a Marton L.átdolgozását, szerencsére.
Most mondják Szendrőt még mindig védeni kell, de már levonulóban az ár.
Csók-csók-csók..........

tóth bence 2010.04.23. 13:49:51

Csak hogy tudd, itthon Mo-n semmi nem változott! Megfúrták a 2-es metró alagútját, 10x10 cm-es lyukon ömlött be a talajvíz. Elátkozott ez a 4-es metró vállalkozás. Akár én is csinálhatnám!

lász 2010.04.23. 15:36:13

Szia Empeszto!

Kitartást, szurkolunk továbbra is hamarosan végzel és ez nagy dolog, hogy meg végigmentél, csak előre!:)))
Ma este megyek a töbörbe háát még mindig hideg van csak nem lesz soha idén nyár, reggel Zabarban -5,1 fok volt ami majdnem hidegrekord a töbör biztosan -10 alatt zárt és holnap is ez lesz, igaz hétvégén már kellemes idő lesz itthon. Köszi a képeket megfigyelem majd őket, ejj látom a felhőneveket jól nyomod, csak ragadt valami rád:))) Feléd egy határozott melegedés várható már közel lehetsz a 25 , 30 fokhoz a következő napokban. A Vulkán még mindig pöfög, igaz légköri viszonyok most jók így elvitte a hamut a kontinens felől, szóval most már nagyjából helyreállt a légi közlekedés is. Ahogy az lenni szokott a légitársaságok sírnak-rínak a kiesett forgalom miatt ás a veszteségük miatt is! Persze a média is rátesz egy lapáttal! A mai hokimeccsen dől el hogy feljutunk avagy sem, ha igen akkor jövőre Kassán is lesz helyszín, így egy igazán hazai nagy meccsek is lehetnek, reméljük:)))
Vigyázz magadra továbbra is.

empi 2010.04.23. 19:39:39

@mr.zoli: mi az h a tobbirol ne beszeljunk..nyilt tores???kinek.Miert tetted?? :) amugy boldok szuletesnapot..mar keszultem ra...gondolkozom majd holnap a fold napja es a te szulinapod kapcsolatan.. :))

empi 2010.04.23. 19:42:42

@erdö: sikitok a rohogestol a tokios poenodon!!kurvanagy...amugy Marynek ne mond de magtalaltam ms.caminot...imadnad..vekony olasz szupi luvesz..mar oltogatom ot is...meg meg kell torni...Csekpoint eltunt ill a regi tarsosag is... :( csak egy nagyhabgu dutcsmen ert utol!
süti beállítások módosítása